Monday, August 29, 2011

How to learn a new language?


So… what will I do in Spain? Well, my first goals are to escape some Norwegian winter, and learn some Spanish. Hopefully learn a lot of Spanish. 

And I have never understood those who say that you learn a language fluently in a couple months just by being in the country they speak it.

Is it really so? I would love to be enlightened. 


See, I don‘t understand how, being in a new country, not knowing a single word of the language, makes you fluent just like that! I mean, you don’t understand a word, then how can you learn to speak yourself? I am not sure I’m explaining myself well here… 

Anyway, I believe that the best way to learn well and fast is actively seeking out learning, is in the means of a course.  So that’s going to be my way.

5 hours a day, 5 days a week.
 
If anyone can explain me any other way, please feel free to do so.
Anyhow, I am looking forward to learning Spanish!
7 comments:

 1. Nei, du må nok ta spansk timer for å lære språket:) er ikke lett å bare være i landet for å lære det..

  ReplyDelete
 2. Hei Sanna, ja det tror jammen meg jeg også :)

  ReplyDelete
 3. Uenig med Sanna; jeg var utvekslingsstudent i Mexico uten å kunne så mye spansk fra før, og på to måneder var jeg kraaaftig forbedret og kunne lese mye av spanske Cosmo! (nå snakker jeg ikke om å være flytende, men å kunne forstå og gjøre seg forstått på et relativt bra nivå .) Så det så ;)

  ReplyDelete
 4. Det høres fantastisk ut dette Julie, men hvordan hvordan? :) No entiendo!

  ReplyDelete
 5. Fordi du blir tvunget til å lære ;) I alle fall der jeg var, der ingen kunne engelsk, måtte jeg peke på alt fra rygg til hund, så de kunne si: "espalda", "perro" osv :p Og når du hører setninger om og om igjen, samtidig som de mimer, skjønner du fort betydningen av setningen - og sååå lærer du deg etterhvert hva ordene i setningen egentlig betydde osv :p sykt snålt egentlig, men man lærer om man må! Så ikke gå i prate-engelsk-fella-fordi-det-er-enklere! ;)

  ReplyDelete
 6. Lest igjennom bloggen din, og føler jeg må svare på denne, selvom det er en stund siden du postet dette innlegget.

  Jeg bodde i Tyskland over 1 år og reiser nedover rundt 10 ganger i året, men snakker enda ikke flytende Tysk. Selvom jeg har tysk kjæreste, ser på tyskefilmer, gått å tyskole og har masse tyskevenner er tysken min langt fra perfekt. Det tar tid å lære ett språk, ihvertfall for min del ;)

  ReplyDelete
 7. Hei Matbloggen, så koselig at du har kikket rundt litt og takk for kommentar.
  Jeg har også skjønt at det tar TID, det er ikke gjort i en fei å lære et språk, og det spanske språket kommer ikke bare til meg sånn uten videre :) Det krever tid og innsats! Men det er alltid godt å høre fra andre med samme erfaring!!

  ReplyDelete